Pixelgyár

Online marketing tervezés

Üzleti sikerességünk alapja egy üzleti terv.
Megkeressük a legjobb eszközöket, hogy a terv valósággá váljon!

Tervezés nélkül nekiindulni egy útnak kalandosnak tűnhet, ha végig akarjuk stoppolni Európát. Azonban még akkor sem árt egy B terv, egy dugi bankkártya, amivel bármikor repülőre ülhetünk, ha túl meredekké válna az utazás.
Így van ez az üzletben is, kell egy sorvezető, amire egész évben támaszkodhatunk, ami folyamatosan gondoskodik arról, hogy a vállalkozásunk egyre több embert érjen el, egyre eredményesebb hirdetésekkel, így biztosítva az állandó, stabil bevételi forrásokat.

Hogyan működik ez?

A tervezést kezdhetjük a nulláról is – ez induló vállalkozások, illetve olyan cégek esetén megszokott, akik még szinte semmilyen online marketing tevékenységet nem végeznek.
Ha gyűjtenek is mondjuk emailcímeket, a listájukból nem tudnak profitot termelni.

Azok a cégek, amelyek gyakorlottabbak az online marketinges eszközök használatában, és rendelkeznek marketing tervvel, de ha a számok nem hozzák az elvártakat, ott a terv és a tevékenység felülvizsgálata ajánlott.

Minden vállalkozásnak más eszközökre van szüksége a weben is, hogy elérje azokat az embereket, akikhez szólni szeretne. Hiába is Twitterezne egy középkorúaknak szóló szolgáltatás, itthon ezen a csatornán inkább a 30 alattiakat lehet elérni, és nekik sem mindegy mit kommunikál.

A felhasználói és az internetes tartalomfogyasztási szokások folyton változnak, újabb trendek jönnek és mennek. A tapasztalatunk az, hogy azok fölözik le ezek hasznát, akik a leggyorsabban képesek ezekre reagálni. A vásárlók és a cégek kapcsolata megváltozott. A vállalkozásoknak lehetőségük van arra, hogy közvelenül kommunikáljanak pl. egy Facebook oldalon a vevőikkel, de arra is, hogy a termékeik számára erős márkát építsenek, amiért rajonganak az emberek.

Az emberek elsőként nyúlnak a keresőhöz, ha információt akarnak szerezni, így bizonyos célcsoportokat elérni a leghatékonyabb a keresőbeli megjelenéssel – természetes (SEO) vagy fizetett módon (Adwords) illetve ezek kombinációjával.

Módszerből és eszközből rengeteg van, viszont ennek összehangolása és eredményessége már túlmutat azon, hogy valaki posztol a vállalat Facebook oldalára.

Nem árt, ha egész évre, az eladásainkkal összevetve tervezzük meg a kampányokat, folyamatosan figyelemmel kísérve az online piac változásait, és nem csak adhoc módon belekapunk, mert az nem csak költséges, de eredménytelen is legtöbbször.

Lépj velünk kapcsolatba!

© Pixelgyár Kft.