Pixelgyár

Webes felületek és online alkalmazások

Felhasználói élménytervezés!

Egy weboldalra úgy tekintünk, mint a cég online irodája, vagy üzlete, amelynek konkrét célokat kell betöltenie. A jó honlap alapos tervezési előkészületeket kíván, ugyanúgy mint egy telephelyként működő iroda. A tervezéshez egyrészt kutatásokat végzünk, megvizsgáljuk a versenytársak online helyzetét, és a piaci szegmens viselkedését külföldön is. A levont tanulságok és a megvalósítani kívánt célok együtteséből születnek meg az első tervek, amelyeket vázlat szinten addig tökéletesítünk, amíg elő nem áll egy működő, online gépezet a papíron.
Igen, ebben a fázisban még jórészt papíron dolgozunk. Papír és ceruza. Lehet bármilyen fejlett a technológia, az emberi teremtő képzelet leggyorsabb leképezése még mindig a manuális rajz. Vagy mi legalábbis ebben hiszünk!
Nálunk a tervezési folyamat úgy kezdődik, hogy lemodellezzük, hogy a látogató milyen útvonalakat fog bejárni, és ezzel párhuzamosan hogyan valósulnak meg olyan üzleti célok, mint a rendelés, regisztráció, vagy vásárlás.

A drótváz tervezés ebben a fázisban eldönti az alapvető működési elvet, variálni, kísérletezni könnyebb, mint egy kész designt elemeire szedni, ha valamit módosítani szeretnénk. Minden szükséges oldalnézethez ilyen vázlati terv készül, amely mind a designerek, mind a fejlesztők munkáját megkönnyíti, hisz nem nekik kell kitalálni az ergonómiailag és üzletileg is egyaránt hatékony elrendezést. Ez gördülékenyebbé teszi a munkát, és csökkenti azokat a tényezőket, amik más projekteknél gyakran már a végső fázisban bukkannak fel pl. hogy egy funkciót túl sok idő lefejleszteni, így az kimarad.

Ha minden felület készen áll a megvalósításra, azaz elfogadásra került – legyen az honlap, mobil alkalmazás, vagy akár webáruház, jöhet a design! Tapasztalt designereink elkészítik a látványterveket, amelyek minden eszközön kiválóan mutatnak, és megoldásuk kifinomult módszerekkel vezetik majd a későbbi látogatókat végig, úgy hogy közben az üzleti eredmények is megvalósulnak.

A grafikai tervekbe fejlesztőink kódolnak éltető motort! Az így elkészült kód tiszta, gyors és szabványkövető, így a honlap gyorsan betöltődik, és a keresőmotoroknak is kedvére való lesz! Ezek a szakemberek ügyelnek arra is, hogy böngészőfüggetlen megoldásaikkal minden internetező ugyanazt az élményt kapja, bármelyik modern böngészőprogram mellett is kötelezte el magát!

Lépj velünk kapcsolatba!

© Pixelgyár Kft.